Als timmerman heb je vaak heel veel gereedschap bij je. Want je wilt van alle markten thuis zijn. Naast dat je jouw helm, duimstok en potlood zijn er nog heel veel andere dingen die je heel de dag mee moet nemen.

Geordend gereedschap

Omdat je zoveel verschillende soorten gereedschap in je bus hebt liggen is het van belang dat je dit goed en netjes ordent. Dit omdat je zo heel eenvoudig het juiste gereedschap pakt, en niet je halve bus overhoop hoeft te halen om de juiste boorkop te vinden. Hiervoor kun je een gereedschapswagen gebruiken. Deze heeft laden waarop je verschillende namen kunt zetten. Als je het netjes teruglegt waar je het vandaan haalde kun jij het de volgende keer weer makkelijk vinden.

Je koelbox

Omdat je maar weinig op jouw kantoor bent en eigenlijk heel de dag bij een of meerdere klanten bezig bent is het handig om een koelbox mee te nemen. Zo wordt je brood minder snel oud en blijft je drinken ook koel. Iets wat heel lekker is na een paar uur hard werken.

Beschermende kleding

Als je op een klus bent is het van belang dat je goede beschermende kleding draagt. Dit om te voorkomen dat je op welke manier dan ook je open kan halen of in aanraking kunt komen met dingen die niet goed voor je zijn. Verder is het van belang dat je handschoenen draagt om je handen te beschermen en een mondkapje om te zorgen dat je niet te veel stof en andere spullen in je longen krijgt. Deze kunnen uiteindelijk gaan ontsteken en dan lig je op bed in plaats van dat je aan het werk bent. In het ergste geval kun je er zelfs door in het ziekenhuis belanden. Zorg er verder voor dat je ogen goed beschermd zijn, want die moeten de rest van je leven nog mee.