Ben je van plan om binnenkort een eigen bedrijf op te starten? Het oprichten van een bouwbedrijf brengt de nodige belangrijke aspecten met zich mee. Wees erop verdacht dat je de oprichting van een bouwbedrijf goed voorbereid, om te voorkomen dat je al snel tegen problemen aanloopt. Zo is het allereerst van belang dat je een originele naam voor je bouwbedrijf bedenkt en deze in laat schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zonder een KVK-inschrijving mag je nog niet als bouwbedrijf opereren.

 

Het juiste materiaal en gereedschap kopen

Een van de nadelen aan het oprichten van een bouwbedrijf is dat je vooraf een behoorlijke investering moet doen. Om verschillende klussen goed uit te kunnen voeren is kwalitatief materiaal en gereedschap essentieel. Je wilt immers voorkomen dat je bepaalde klussen niet volledig uit kunt voeren, doordat je bepaalde tangetjes mist! Daarbij moet je over een bedrijfsauto beschikken om alle materialen en gereedschappen mee te kunnen nemen naar je werkplek. Een personenauto is voor het meenemen van je gereedschap vaak voldoende, maar biedt niet voldoende plek voor materialen.

 

Tip: laat de zijkanten van je bedrijfsauto voorzien van enige vorm van bedrukking. Denk bijvoorbeeld aan een sticker met je bedrijfsnaam, logo of website. Zo val je meteen op als je onderweg bent naar een klant.

 

Zorg voor marketing en bedrijfskleding

Wanneer je voldoende gereedschap hebt om je eerste klussen uit te kunnen voeren, is het zaak om voor bedrijfskleding te zorgen. Werkkleding met bedrukking is een gratis vorm van reclame! Voorbijgangers zullen je hard aan het werk zien, waardoor zij mogelijk ook interesse in je diensten krijgen als ze bepaalde klussen uit willen laten voeren door een bouwbedrijf. Bedrukte werkkleding kun je tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels die deze mogelijkheid aanbieden.