Vloeren

Vloeren

Houten vloeren hebben een warme en stijlvolle uitstraling. Tegelijkertijd hebben ze een natuurlijke look en ze zijn gemakkelijk van kleur te veranderen. Ook zijn er uiteenlopende houtsoorten mogelijk die weer een eigen uitstraling hebben. Voor een lange levensduur is het echter wel belangrijk dat u ze goed onderhoudt.

Onderhoud

Er zijn verschillende manieren om uw houten vloer te onderhouden. U kunt uw vloer laten schuren en daarna in de gewenste beschermlaag zetten. Hierbij kijkt uw timmerman uw vloer volledig na en voert als nodig reparaties uit. Ook kunt u tijdens dit onderhoud kiezen voor een andere verfkleur.
Een minder intensieve onderhoudsmethode is uw vloer laten reinigen. Hiervoor is speciaal reinigingsmiddel voor nodig en vaak professionele apparatuur. Na de reiniging kan er weer een nieuwe beschermlaag aangebracht worden.

Olie of lak?

Kiest u voor olie of lak? Lak glimt meer en wordt vaak toegepast bij als antieke uitstraling. Het voordeel van lak is dat het weinig onderhoud behoeft en lang meegaat, maar het is niet bij te werken. U zult uw vloer eerst moeten schuren voordat u weer een nieuwe laag lak kan aanbrengen. Olie is wat dat betreft handiger; het is plaatselijk bij te werken. Olie wordt machinaal aangebracht en helpt hout zijn natuurlijke uitstraling te behouden. De natuurlijke kleur en structuur van het hout blijft beter zichtbaar Houdt u meer van een glimmende uitstaling dan kunt u kiezen voor een glanzende afwerking.

Aanleggen

Vergeet naast het onderhoud niet dat u vloer ook goed aangelegd moet worden. De planken moeten goed in elkaar passen en u wilt natuurlijk een rechte vloer. Als u zelf handig bent of ervaren kunt u dit zelf doen. Echter, de meeste mensen laten dit werk liever uitvoeren door een vakkundig timmerman.

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!


    Type code over*: captcha

    Timmerman offerte check